Na kurzu se naučíte, jak správně zadělat kynuté máslové těsto a co je zásadní pro jeho správné vypracování i zrání. Společně konečně vyzrajeme na pletení vánočky a tvarování štoly tak, aby se vám z toho už nikdy nezamotala hlava! V mezičase bude spousta prostoru na různé tipy a triky týkající se práce s kvasem a základů kvasového pečení. Navíc si pak spolu vytvoříme i marokánky, takže na Vánoce budete letos opravdu připravení!
Naučíte se zadělat sladké kynuté těsto, co je důležité pro správné kynutí, zaplétat vánočku, tvarovat štolu a navíc triky a jak na marokánky.
Délka kurzu je 5 hodin.
Juliana je ambasadorka kvasového pečení. V roce 2012 začala v Česku s kvasovou osvětou a od té doby pomáhá nejen domácím pekařům k chutným výsledkům. Spolu s Martinem Kucielem aka Cuketkou je autorkou kváskové mapy, vede komunitu PečemPecen, píše mlsný blog maskrtnica.cz, natáčí gastronomický podcast Ve vlastní šťávě, vede kurzy pečení chleba a do toho stíhá poradenství pro pekárny. S kvasem si tyká už dlouho, pečení s ním je pro ni naprosto přirozená věc, a zároveň ovládá veškerou technologii s ním spojenou. Právě proto jsme rádi, že patří do týmu lektorů Umu!
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.