Jednoduchost a hravost aeropressu si získaly srdce mnohých z nás. Používání této kávové pomůcky (bez které na výlet nevyrážíme) má svá pravidla a triky. Vysvětlíme si, jakou roli hraje hrubost mletí i čas přípravy, jak důležitá je samotná receptura i teplota vody. A pak spolu budeme trénovat, dokud si v přípravě kávy s aeropressem nebudete zcela jistí.
Na kurzu se naučíme základní informace o výběrové kávě, jak si kávu vybírat, jak si skládat recept a co ho ovlivňuje , jak si správně nastavit mletí kávy, jak důležitá je kvalita a teplota vody, jak správně aeropress používat a na co si dát pozor.
Délka kurzu jsou 2 hodiny.
Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i s výběrovou kávou. Hned po dokončení hotelové školy si našel práci v kavárně a velmi brzy zakotvil v Bratislavě v podniku Môj bar. Odtud se posunul do baru Savage Garden a kavárny Urban House, kde pracoval jako šéfbarista do chvíle, kdy se rozhodl rozšířit si obzory v bistru Fach.
Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in good spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in good spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.