Naučíte se osvědčené vychytávky šéfkuchařů a všechno si rovnou vyzkoušíte v praxi. Nejdřív si sami namelete vločky z několika druhů obilovin, protože každé chutnají jinak, a pak si z nich uvaříte kaši. Na vlastní jazyk pocítíte, jaký je rozdíl mezi kupovanými a čerstvě připravenými vločkami. Pak vás Jirka provede přípravou dokonale krémových vajíček, naučí míchat granolu a poradí zvlášť lahodné kombinace, a na závěr společně připravíte jemný smetánek s opečenou brioškou a ovocem.
Naučíte se správně namlít vločky na ovesnou kaši nebo granolu, pravidla pro přípravu jakékoli ovesné kaše, připravit vajíčka tak, aby byla krásně krémová, rozdíly mezi různými kvalitami vajec, křupavou a chutnou granolu a a jak využít staré brioškové pečivo a udělat z něj French toast.
Délka kurzu jsou 4 hodiny.
Jiří Horák je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání a kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizze Nuova, Čestru, ale i v La Degustation Bohême Bourgeoise. Vařil v Anglii, na zkušenou vyrazil i do brazilské restaurace D.O.M. a na dalších stážích poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v Umu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou sobě vlastní sdílí své kulinářské vášně s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, nejspíš připravuje vyladěné langoše nebo tacos na různé pop-upové projekty.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.