Na kurzu si očicháte a osaháte různé druhy masa z čestru i přeštíka a naučíte se, jaké faktory jsou pro výběr zásadní. Dozvíte se, jaký je rozdíl mezi konvenčním a ekologickým chovem, co s masem udělá mokré, anebo naopak suché zrání, jak připravit tatarák, carpaccio nebo steak z odlišných partií, ale i to, jak maso nejlépe skladovat a s čím si ho dát.
Naučíte se poznávat maso hned několika smysly, krájet hovězí na tatarák, vybírat správné partie k různým způsobům přípravy, porcovat maso, připravovat ho na pánvi do ideální propečenosti, jak se maso chová a jak pracuje, jaké jsou možnosti jeho zpracování a čím se liší.
Délka kurzu je 4-5 hodin.
František Kšána ml. je řezník z pražského Břevnova. Františkův tatínek měl vyhlášené řeznictví v Patočkově ulici, takže František mohl nahlédnout pod pokličku tohoto tradičního řemesla velmi brzy. K Ambiente se připojil v roce 2012 a právě jemu vděčíme za zpopularizování přeštíka, sádla a tradičně vyráběných špekáčků, párků a dalších uzenin. Františkův jedinečný přístup k hostům, jeho výřečnost, nadšení pro věc a energie, kterou vkládá do zpracování, výroby i osvěty, jsou pověstné a on je právem považován za řezníka nejen s velkým Ř, ale i s velkým srdcem.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.