Šéfpekař Esky Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma vyzrát na vláčný a voňavý kváskový chleba. Ochutnáme několik skvělých pecnů z různých řemeslných pekáren a vysvětlíme si, co se stane, když změníme mouku nebo cokoli, co se týká zrání či pečení. Mezi tím vším si stihneme zadělat ještě i těsto na rohlíky a housky, zapleteme si je a zarolujeme. Domů budete odcházet s pořádnou náloží čerstvého pečiva.
Naučíte se starat se o kvas, aby byl silný a (zase) neumřel, správně zadělat těsto na chleba, rohlíky i housky, tvarovat z těsta pecen, zaplétat housky a motat rohlíky a pochopit rozdíly v moukách a základy receptur.
Délka kurzu jsou 4 hodiny.
Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další zkušenosti získal i díky cestování a spoluprací se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se coby zástupce šéfkuchaře stal pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru. Od té doby se Jarda spolu se svým týmem stará o všechny ty dobroty z pece, které nás v Esce těší každý den.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.