Vysvětlíme si, jak kávu ovlivňují různé proměnné (poměry, kvalita vody, hrubost mletí, receptura) a jak s nimi pracovat, abyste využili potenciálu dobrého zrna na maximum! Taky se dozvíte, jak kávu vybírat, a co je to vlastně výběrová káva, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a praží.
Naučíte se základy kávy, jak si ji vybírat, jak se káva zpracovává a co všechno ovlivňuje její chuť, jak si skládat recept a co ho ovlivňuje, lépe rozumět vodě a mletí a různé způsoby přípravy filtrované kávy.
Délka kurzu jsou 3 hodiny.
Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě řadu úspěchů – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latte art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy stal kávovým guru celého Ambiente a s požehnáním Tomáše Karpíška začal prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Spolu s baristy Martinem Moravčíkem a Johnnym Rančákem stojí za zrodem sofistikované kávy Sofee. Má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.