Vysvětlíme si, jak kávu ovlivňují různé proměnné (poměry, kvalita vody, hrubost mletí, receptura) a jak s nimi pracovat, abyste využili potenciálu dobrého zrna na maximum! Taky se dozvíte, jak kávu vybírat, a co je to vlastně výběrová káva, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a praží.
Naučíte se základy kávy, jak si ji vybírat, jak se káva zpracovává a co všechno ovlivňuje její chuť, jak si skládat recept a co ho ovlivňuje, lépe rozumět vodě a mletí a různé způsoby přípravy filtrované kávy.
Délka kurzu jsou 3 hodiny.
Óňa Štökl jako hlavní barista Ambiente zodpovídá nejen za kávu, ale i za celou nápojovou nabídku – od výběru ingrediencí po inovace. Sleduje, co hýbe světem gastronomie, a přináší inspiraci do provozů napříč Ambiente. Bývalý mistr republiky v latinskoamerických tancích a šampion v latte artu prošel třeba AnonymouS Coffee a Eskou.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.