Pod vedením řezníka Františka Kšány se naučíte nejen správnému výběru masa a jeho pracování, ale také získáte praktické rady k přípravě masové směsi, správnému okořenění, a rovněž technice grilování. Díky ochutnávce burgerů, které budou připravovány z různých druhů masa, si osvojíte schopnost rozlišovat jednotlivé chutě a současně i odlišnou strukturu masa, což vám může pomoci najít váš oblíbený typ hamburgeru.
Cílem kurzu je poskytnout vše od výběru masa, přes jeho mletí, přípravu masové směsi, formování burgerů, až po jejich dokonalé upečení a sestavení burgeru. V rámci kurzu získáte cenné náhledy do procesu výroby a naučíte se, jak k masu přistupovat s porozuměním, abyste si mohli vybrat to nejlepší pro vaše gurmánské prožitky.
Délka kurzu jsou 4 hodiny.
František Kšána ml. je řezník z pražského Břevnova. Františkův tatínek měl vyhlášené řeznictví v Patočkově ulici, takže František mohl nahlédnout pod pokličku tohoto tradičního řemesla velmi brzy. K Ambiente se připojil v roce 2012 a právě jemu vděčíme za zpopularizování přeštíka, sádla a tradičně vyráběných špekáčků, párků a dalších uzenin. Františkův jedinečný přístup k hostům, jeho výřečnost, nadšení pro věc a energie, kterou vkládá do zpracování, výroby i osvěty, jsou pověstné a on je právem považován za řezníka nejen s velkým Ř, ale i s velkým srdcem.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.