Šéfkuchaři Martinovi Matysovi se neřekne jinak než Mario. V Brazílii je totiž jako doma, a to samé platí o Brasileiru U Zelené žáby, kde sbírá zkušenosti déle než 20 let. Ty se rozhodl sdílet na kurzu, kde vám odtajní, proč jsou sýrové bochánky pao de queijo tak návykové, vysvětlí přípravu krevet na brazilský způsob i grilování hovězího steaku a společně se pustíte také do míchání caipirinhy. Zlatým hřebem večera bude velkolepá hostina. A jako nášup si vychutnáte úsměvné příběhy – o brazilské kuchyni uprostřed Prahy, ale také o cestách za inspirací a životě v rodině zvané Ambiente.
Délka kurzu je 5 hodin.
Martin Matys je šéfkuchařem Brasileira U Zelené žáby už od roku 2003. Díky svému tatínkovi, také kuchaři, měl k vaření blízko už od mala. Jako důležitou zkušenost vnímá štaci v hotelu Renaissance v Düsseldorfu, kde pracoval se surovinami, se kterými se dříve setkával jen vzácně. Z Německa se pak přesunul do pražského Fromina a právě tam potkal spoustu budoucích kolegů z Ambiente. Jeho prvním angažmá v rámci ambi podniků byla Pasta Fresca, později dostal příležitost vést Brasileiro. Od té doby si do Brazílie zaletěl už desetkrát, naučil se portugalsky a zvládl svou vášeň pro kuchařinu předat i na další generaci Matysů.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.