Přijďte se naučit, jak se připravují voňavé uzeniny podle tradičních postupů, starých dochovaných knížek, ale i zkušeností z Amasa. Společně si projdeme správnou přípravu všech surovin, ideální podmínky pro mletí, různé druhy plněk a povíme si o zásadách uzení v udírně. Přičichneme také k historii uzenářství. František je navíc skvělý vypravěč a v rukávu má spoustu zábavných příběhů z udíren.
Co se na kurzu naučíte přípravu masa na výrobu uzenin - párků, klobás i salámů, správné ochucování masa, přípravu různých druhů střívek, práci s mlýnkem na maso, plnění střívek pomocí tradiční staré i moderní plničky, uzení v udírně a jaká je následná péče o uzeniny.
Délka kurzu je 5-6 hodin.
František Kšána - řezník z pražského Břevnova. Františkův tatínek měl vyhlášené řeznictví v Patočkově ulici, takže František mohl nahlédnout pod pokličku tohoto tradičního řemesla velmi brzy. K Ambiente se připojil v roce 2012 a právě jemu vděčíme za zpopularizování přeštíka, sádla a tradičně vyráběných špekáčků, párků a dalších uzenin. Františkův jedinečný přístup k hostům, jeho výřečnost, nadšení pro věc a energie, kterou vkládá do zpracování, výroby i osvěty ho předchází a on je právem považován za řezníka nejen s velkým Ř, ale i velkým srdcem.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.