Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma zvládnout sladké těsto i měkkou, nadýchanou a voňavou vánočku. Ukážeme si, jak na ni zadělat těsto, co je důležité pro kynutí, jak vánočku správně zaplést a jakou péči jí dopřát před pečením i po něm. Zároveň si připravíme univerzální sladké těsto, ideální na vypečené loupáky i na koláče s různými náplněmi. Domů si tak odnesete tašku plnou vypečeného dobra! A jedno je jasné – pokud na vás příště v Esce nezbude loupák, zvládnete si ho upéct sami.
Naučíte se zadělat sladké těsto na vánočky i sladké pečivo, uplést vánočku ze šesti pramenů, různé náplně, plnění koláčů, tvarování loupáků.
Délka kurzu jsou 4–5 hodin.
Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další kuchařské zkušenosti získal také při cestování a spolupráci se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se stal jako zástupce šéfkuchaře pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru. Od té doby se Jarda spolu se svým týmem stará o všechny ty pečené dobroty z pece, které nás těší každý den.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.