Naučte se připravovat sushi tak, abyste to pak doma zvládli levou zadní! Na kurzu vám krok za krokem ukážeme, jak správně nachystat suroviny a společně natrénujeme i techniku rolování. Budeme využívat tradiční a oblíbené komponenty – krevety, tuňáka, losos, kranase, mořského vlka, okurku, avokádo a shiitake. Povíme si hodně o surovinách a o tom, kde je sehnat. Jakub vás také naučí vyfiletovat rybu a připravit vaječnou omeletu tamago yaki – oboje hned vyzkoušíme zakomponovat do sushi.
Délka kurzu jsou 4 hodiny.
Jakub Horák se věnuje japonské kuchyni už od roku 2012. Své pracovní zkušenosti sbíral nejdříve v japonské restauraci YAMATO, později i na několika stážích přímo v Japonsku. V roce 2019 díky stipendiu od japonské vlády strávil 8 měsíců v kuchyních japonských mistrů. V roce 2022 vyhrál evropskou soutěž japonského vaření v Paříži a postoupil do světového finále v Tokiu, kde zvítězil a stal se tak mistrem roku 2023. Jakub se zamiloval nejen do umění japonské kuchyně, ale i celé její kultury a nadšeně šíří osvětu na kurzech vaření, při konzultacích a v rámci různých projektů.
UM je místem pro všechny profíky i gastronomické nadšence, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat. Z každého kurzu si odnesou spoustu nových znalostí a zkušeností, ale i tištěnou brožuru, která je nabitá základními i doplňujícími materiály, aby měli při jakémkoli zaváhání kam sáhnout.
Kudy k nám
Národní 60/28
Praha 1
Nové Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.
Při nákupu nad 2 000 Kč od nás dostanete za každých utracených 1 000 Kč stovku navrch.