Párované nápoje obvykle vychází z jedné či dvou surovin s jednoduchou čistou chutí, jako je tomu u jednotlivých jídel. K nealkoholickému párování přistupuje sommelier Zdeněk Oudes stejně jako k doporučování vína, aby se chutě ve sklenici a na talíři vzájemně doplňovaly – k rybě volí svěží okurkovou šťávu, ke zvěřině zase vývar ze šípků a pecek zredukovaný do tmavé šťávy připomínající staré víno. Experimentováním vznikají dosud nepředstavitelné kombinace, jako třeba nápoj z uzených cibulí či rybízová šťáva macerovaná s grilovacími štěpky.
„Naše jídla mají předobraz v tradiční kuchyni, receptury vycházejí z knihy Kuchařská škola Marie B. Svobodové z roku 1894. V té době ještě neexistovalo ani Československo, proto naše kuchyně reprezentuje spíš středoevropskou kuchyni. Česká pro nás znamená, že do každého chodu tlačíme české chutě, které známe z dětství,” vysvětluje šéfkuchař Oldřich Sahajdák.
Kudy k nám
Haštalská 753/18
Praha 1
Staré Město
Pokud nevíte, jak a kde svou dárkovou kartu použít, klikněte na tlačítko a vše se dozvíte.
Nevíte, jaký zážitek vybrat?
Kupte naši dárkovou kartu, která platí v 32 podnicích Ambiente, a nechejte na obdarovaném, kde si ji vychutná.